دکتر وحید بیگی

راهنمای جامع عمل لیزیک چشم (LASIK)

LASIK

عمل لیزیک چشم به منظور عدم استفاده از لنزهای اصلاحی و عینک های طبی انجام می‌شود. این عمل برای بسیاری از افراد که بینایی ضعیفی دارند، مناسب است و توسط یک متخصص و جراح چشم پزشک انجام می شود. عمل لیزیک نوعی جراحی انکساری چشم است که برای کسانی که از عینک زدن خسته شده اند و یا به هر دلیل دیگری دوست ندارند از عینک و لنزهای طبی استفاده کنند مناسب است.

به طور کلی، اکثر افرادی که عمل لیزیک و یا اصطلاحا جراحی کراتومیلئوزیس درجا با لیزر را انجام می‌دهند، بینایی ۱۰/۱۰ و بهتری را به دست می‌آورند که برای اکثر افراد نتیجه بخش بوده و خوب عمل می‌کند.
تاکنون عمل لیزیک سابقه و نتایج مطلوبی به دنبال داشته است. عوارضی که منجر به از دست دادن بینایی می شود نادر است و اکثر افراد از نتایج آن راضی هستند. البته باید گفت برخی از عوارض جانبی، به ویژه خشکی چشم و اختلالات موقت بینایی (مانند خیرگی) در برخی از افراد بطور خیلی نادر دیده شده است.

اما این مشکلات احتمالی نیز معمولاً بعد از چند هفته یا چند ماه از بین می‌روند و تعداد کمی از افراد این مشکلات را به طور طولانی تجربه می‌کنند.

۰۰:۴۵
truncate dir-rtl

رضایت از جراحی لیزیک مراجعه عزیز که یک چشمشون ۳.۵ و چشم دیگه نمره ی ۲.۵ داشت

انجام عمل لیزیک برای چه افرادی مناسبتراست؟

انجام عمل لیزیک به عیب انکساری و سایر عوامل در چشم فرد بستگی دارد. افراد مبتلا به آستیگماتیسم و نیز نزدیک بینی خفیف بیشترین موفقیت را در عمل لیزیک و جراحی انکساری دارند. معمولا پزشکان به افرادی که دارای درجه بالایی از نزدیک بینی یا دوربینی همراه با آستیگماتیسم هستند، انجام این عمل را توصیه میکنند.
البته توجه داشته باشید که انواع مختلفی از جراحی انکساری لیزری وجود دارد. عمل لیزیک شناخته شده ترین و رایج ترین نوع عمل هاست. و اصطلاح “لیزیک” برای اشاره به انواع جراحی های لیزر چشم استفاده میشود.

به طور معمول برای دید چشمها، تصاویر بر روی شبکیه در پشت چشم متمرکز شده و موجب دیده شدن اجسام و پیرامون میشوند. اما با نزدیک‌ بینی، دوربینی یا آستیگماتیسم، این تصاویر در قسمت جلو یا پشت شبکیه متمرکز شده و در نتیجه باعث تاری دید افراد می‌شوند.
قبل از عمل لیزیک جراح چشم اندازه گیری های دقیق چشم بیمار و سلامت کلی چشم او را ارزیابی می کند و در صورتی که میزان بینایی فرد با نمره بالایی دچار مشکل تاری باشد چشم بیمار را مناسب عمل لیزیک می‌داند و به او لیزیک چشم را پیشنهاد می‌دهد.

مراحل انجام عمل لیزیک

زمانی که پزشک معالج تشخیص داد که فرد بیمار می‌تواند از عمل لیزیک به عنوان جایگزین لنز و یا عینک استفاده کند به او در یک یا چند مرحله مشاوره های لازم را می‌دهد و معاینات اولیه قبل از جراحی را انجام خواهد داد.
در روز عمل بیمار پس از اینکه به راحتی روی میز عمل دراز کشید، قطره های بیحس کننده چشم برای او تجویز و استفاده می‌شود. سپس پزشک از نوع خاصی از لیزر برش برای تغییر دقیق انحنای قرنیه شما استفاده می‌کند. با هر پالس پرتو لیزر، مقدار کمی از بافت قرنیه برداشته می‌شود و به جراح چشم اجازه می‌دهد منحنی قرنیه چشم بیمار را صاف کند یا آن را تندتر نماید.
معمولاً جراح یک فلپ در قرنیه ایجاد میکند و قبل از تغییر شکل قرنیه آن را بالا میآورد. همچنین تغییراتی وجود دارد که در آن یک فلپ بسیار نازک بالا می‌آید یا اینکه ممکن است اصلا از فلپ استفاده نشود یا نیاز نباشد که فلپ بلند ‌شود. انجام هر یک از این تکنیک ها مزایا و معایبی دارد که متناسب با شرایط و وضعیت چشم بیمار انتخاب و اجرا میشود.

انواع تکنیک های اصلاحی برای عمل لیزیک

دو نمونه از مهمترین روشهای عمل لیزیک عبارتند از:
کراتومیلوسیس درجا با کمک لیزر (LASIK): در حال حاضر رایج ترین جراحی لیزر چشم، عمل لیزیک با ایجاد فلپ قرنیه با ضخامت جزئی و استفاده از لیزر اگزایمر برای برداشتن بستر قرنیه است. سپس فلپ به موقعیت اولیه خود باز می گردد. ناراحتی و احساس درد بعد از جراحی بسیار کم بوده و بهبود بینایی معمولاً در ۱ تا ۲ روز انجام میشود.
کراتکتومی فوتورفراکتیو (PRK): با PRK، به جای تشکیل یک فلپ، سطح بالایی یعنی اپیتلیوم خراشیده میشود.

این ساییدگی قرنیه سه یا چهار روز طول میکشد تا بهبود یابد و در کوتاه مدت درد متوسط و تاری دید احساس میشود. این روش برای افرادی که ورزشکار هستند و یا فعالیت های نظامی دارند بسیار بهتر و ایمنتر است.
روش های درمانی دیگری نیز در راستای عمل لیزیک و برای بهبود و درمان تاری چشم وجود دارد که متناسب با شرایط بیمار طبق نظر پزشک انتخاب میشود.

یکی از جراحان معروف و موفق چشم پزشکی برای عمل لیزیک دکتر وحید بیگی میباشد. دکتر بیگی تاکنون توانسته با تکنیک های پیشرفته و نوین علمی افراد زیادی را مورد عمل لیزیک قرار داده و موفقیت در کار و رضایت این بیماران را در کارنامه جراحیهای خود ثبت نماید.

قبل و بعد لیزیک

اطمینان از درصد میزان پایدار بودن عمل لیزیک

در خصوص میزان پایداری عمل لیزیک اولین نکته مهم این است که پزشکان تاکید دارند که فرد متقاضی عمل لیزیک باید حداقل ۱۸ سال داشته باشد تا نتایج حاصل از این کار کاملا مطلوب و ماندگار باشد.

اما در سایر افراد به خوبی دیده شده است که جراحی لیزیک توانسته عیوب انکساری را کاملا اصلاح کند و وابستگی به عینک یا لنزهای تماسی را کاهش دهد. در بین انواع تاری و عیوب چشم، کسانی که دچار آستیگماتیسم بودند با انجام جراحی لزیک بیشترین درصد موفقیت از این عمل را داشته اند.
همچنین برای افرادی که دچار نزدیک بینی هستند، لیزر کراتومیلوسیس درجا به یکی از مطلوب ترین روش ها برای کاهش یا حذف عیوب انکساری نزدیک بینی شناخته شده است و به عنوان روش انتخابی جراحی انکساری قرنیه برای اصلاح نزدیک بینی مطرح میباشد.

کلام آخر

قطعا در هر نوع عمل و جراحی میزان رضایت بیمار به عنوان معیاری برای سنجش کیفیت درمان در نظر گرفته میشود و بین رضایت بیمار و استفاده از خدمات پزشکی، از جمله عمل لیزیک، رابطه مرتبط و هماهنگی وجود دارد. دقت نمایید که انتخاب یک جراح ماهر مسئله مهمی است. با این توصیف جراحی لیزیک تاکنون در ایران و سایر کشورها یک جراحی موفقیت آمیز محسوب میشود.

دکتر وحید بیگی

دکتر وحید بیگی

۸ سال تجربه کاری به عنوان چشم پزشک
با رکورد بیش از دو هزار و پانصد جراحی چشمی در سال شامل آب مروارید ،آب سیاه،انحراف ،مجرای اشکی ،بلفاروپلاستی پلک فوقانی و تحتانی ،لیفت اندوسکوپیک پیشانی و شقیقه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا
نمونه‌کار‌های بیشتر...